Select Page

4MOBILITY

Dopolnilna hrana za pse.

Vsebuje 90 kapsul.

Sestava:

 • hondroitin
 • metil sulfonil metan (MSM)
 • glukozamin
 • kolagen
 • ekstrakt kurkume
 • vitamin D3

Podrobnejši opis

41,99

Ni na zalogi

Zakaj 4mobility?

Najboljša rešitev za vaše štirinožne prijatelje, ki imajo težave s premikanjem in pasme, ki so nagnjene k tovrstnim težavam ter vse tiste, ki želijo ostati aktivni.

4Mobility je dopolnilna hrana za pse v obliki kapsul, ki vsebuje hondroitin, metil sulfonil metan, kolagen, glukozamin, ekstrakt kurkume in vitamin D. Vse sestavine so skrbno izbrane in vsebujejo feed certifikat ter tako pomagajo ohranjati vašega ljubljenčka v najboljši formi. 4Mobility podpira zdravo delovanje kosti in sklepov, zmanjšuje vnetne procese, blaži bolečine v sklepih, zaznamuje ga visoka kakovost, varen je za dolgoročno uporabo, brez neželenih stranskih učinkov. Oblika v kapsulah omogoča preprosto odmerjanje in uporabo.

Komu je namenjeno?

Izdelek je namenjen vsem psom, ki uživajo v dolgih sprehodih, tekih, skokih, igrah in drugih fizičnih aktivnostih.

Izjemno pomembno podporo nudi:

 • Starejšim psom, ki imajo težave s sklepi,
 • delovnim psom, ki občutijo velike obremenitve na sklepe in kosti,
 • velikim pasmam, ki so nagnjene k težavam s sklepi,
 • mladim psom velikih pasem, ki hitro rastejo.

Izdelek 4mobility se priporoča tudi v primerih, ko vaš kuža:

 • težje hodi,
 • šepa,
 • po daljšem ležanju težko ustane,
 • težko hodi po stopnicah.

Zelo pomembna je tudi preventiva, zato je priporočljiva uporaba 4Mobility še preden se težave pojavijo.

Priporočeno doziranje

Pogostost dodajanja in število kapsul prilagodimo telesni teži živali

do 8 kg 1 kapsula

od 9 do 22 kg 2 kapsuli

od 23 do 45 kg 3 kapsule

nad 46 kg 4 kapsule            

Vsebnost in Sestava

V vsebniku je 90 kapsul.

 

1 kapsula vsebuje: 300 mg hondroitina , 150 mg metil sulfonil metana (MSM), 110 mg hidroliziranega kolega, 100 mg glukozamina, 33 mg ekstrakta kurkume in 200 IU vitamina D3

 

HONDROITIN

Je naravno prisoten v organizmu in je pomemben del hrustanca, ki mu daje elastičnost, preprečuje njegovo razgradnjo in lahko tudi spodbuja njegove mehanizme popravljanja. Poleg vsega ima še pomembne protivnetne lastnosti in zmanjšuje bolečine.

 

METIL SULFONIL METAN (MSM)

MSM poznamo kot organsko žveplo, ki je eden najbolj prisotnih mineralov v organizmu. Molekula MSM vsebuje več kot 33 % žvepla v organski obliki, ki je nujen za normalno delovanje organizma. Kombinacija MSM, hondroitina in glukozamina učinkovito zmanjšuje vnetje, otekline in bolečine v kosteh in sklepih.

 

HIDROLIZIRAN KOLAGEN

Predstavlja 25 % vse beljakovinske mase in je glavna beljakovina vezivnega tkiva. Zanj je značilna velika natezna trdnost in je eden glavnih gradnikov hrustanca, vezi, kit in kosti. Poleg tega ima pomembno strukturno in funkcionalno vlogo v celicah in tkivih. Kolagen prav tako stimulira rast hrustanca in zmanjšuje vnetje ter bolečino v sklepih.

 

GLUKOZAMIN

Je naravni gradnik hrustanca in uravnava sintezo kolagena, hkrati pa prispeva tudi k sintezi glikozaminoglikanov in proteoglikanov, ki sta glavni sestavini hrustančnega tkiva. Poleg tega ima še protivnetno in blago protibolečinsko delovanje.

 

EKSTRAKT KURKUME

Kurkuma je doma iz tropskih gozdov jugovzhodne Azije in je sorodnica ingverja. Najbolj je raziskano njeno protivnetno delovanje, saj lahko pripomore pri različnih težavah. Poleg tega so odkrili njene pozitivne učinke na črevesje, možgane, srce in kožne vnetne bolezni. Glavna snov, ki je odgovorna za tovrstno delovanje je kurkumin, ki deluje tudi antioksidativno.  Oksidativni stres v organizmu povzroča razne poškodbe in posledično vodi do različnih bolezenskih stanj. Pri samem vnetju nastajajo prosti radikali, ki so zelo škodljivi, kurkumin pa le te 'lovi' in s tem zmanjša negativne posledice vnetja.

 

VITAMIN D3

Ima veliko pomembnih vlog v organizmu. Primarna funkcija vitamina D3 je vzdrževanje normalne ravni kalcija, ki je pomemben gradnik kosti in mišic. Poleg tega ima še pomembne sekundarne vloge, kot so preoblikovanje kosti po poškodbah, zdravje zob, regulacija imunskega sistema in rastjo mišic. Pri psih je vnašanje vitamina D3 s pomočjo hrane ključnega pomena, saj ga le v manjši meri pridobijo s pomočjo sonca.

Način shranjevanja

Shranjujte v suhem in temnem prostoru, pri temperaturi do 25 °C

Komentar

 1. Psarna Don Kennel

  Zelo smo zadovoljni z izdelkom, saj so resnično skrbno izbrane sestavine. Pri nas ga uživajo vsi naši kosmatinci, zato ga vedno priporočam našim novim lastnikom. Poleg vsega pa še podpiramo slovensko start-up podjetje. Le tako naprej!

  Reply

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja